Verkeersschool Intest

Verkeersschool Intest

Tegenwoordig kun je bijna niet zonder rijbewijs: als je studeert buiten je woonstad of iedere dag naar je werk moet reizen, een rijbewijs biedt de uitkomst. Tevens geeft een rijbewijs een ultiem gevoel van vrijheid: of je nu naar de supermarkt rijdt om boodschappen te doen of naar Zuid-Frankrijk voor een zonnige vakantie, met een rijbewijs kun je gaan en staan waar je zelf wilt.

Vanaf 16 jaar mag je starten met het behalen van je theorie-examen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar mag je starten met autorijlessen en een Tussentijdse Toets (TTT) afleggen. Op of na je 17e verjaardag mag je ook het praktijkexamen afleggen. Als je slaagt mag je tot je 18e verjaardag autorijden onder begeleiding van een coach. Vanaf je 18e verjaardag mag je zelfstandig autorijden. Bij Verkeersschool Intest bepaal jij het tempo: wil je een snelcursus dan is dat mogelijk. Neem je er liever de tijd voor dan is dat ook geen probleem. Wij bieden rijlessen aan voor zowel schakel als automaat.

Het meest voorkomende autorijbewijs in Europa is het rijbewijs voor schakelauto's. Met dit autorijbewijs mag je zowel een auto met schakel als automaat besturen. Andersom is dat niet het geval.

Om een vrachtwagen of grote (kampeer)auto te mogen besturen moet je in het bezit zijn van het vrachtwagenrijbewijs. Als de toegestane maximale massa van het voertuig (ledig gewicht plus laadvermogen) meer bedraagt dan 3500 kilo, spreek je van een vrachtwagen waarvoor een categorie C rijbewijs nodig is.

Om je vrachtwagenrijbewijs te mogen halen dien je in het bezit te zijn van rijbewijs categorie B - Personenauto schakel. Verder ben je wettelijk verplicht een medische keuring te ondergaan bij een ARBO-arts. Deze vult een Eigen Verklaring (EV) in, welke een officieel waardedocument is voor de exameninstantie.

Let op! Wil je je vrachtwagenrijbewijs gebruiken als beroepschauffeur (C), dan dien je ook in het bezit te zijn van het diploma Vakbekwaamheid.
Theorie-examens

Om je vrachtwagenrijbewijs categorie C zonder Vakbekwaamheid te behalen, dien je twee examens af te leggen: het theorie-examen en een praktijkexamen. Het theorie-examen mag worden afgelegd vanaf 17 jaar en is twee jaar geldig. Het theorie-examen bevat vragen als hulp bij ongevallen, defensief rijden, onderhoud van voertuigen, basisbegrippen automechanica en de reglementering op de rij- en rusttijden.

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Verkeersschool Intest

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Verkeersschool Intest

  • Losse rijles
  • Online theorieles
  • Opfriscursus autorijden / rijvaardigheidsbijscholing
  • Opleiding beroepschauffeur CCV-B
  • Pakket rijlessen met examen
  • Theorieles
  • Tussentijdse toets

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De rijschoollessen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Verkeersschool Intest
Spoorlaan 312
5038CC Tilburg

+31 (0)13 5906267

Links

Website
-

Deel deze pagina

Verkeersschool+Intest img